Toiminta-ajatus

BMX Turku ry on syyskuussa 2014 perustettu pyöräilyseura, jonka kotipaikkana on Turku ja toiminta-alueena Varsinais-Suomi. Seura keskittyy pääosin BMX racingiin ja on Suomen Pyöräilyunionin (SPU) sekä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheily ry:n (LiikU) jäsen. Tavoitteena on edistää lajin ja sen harrastajien kehittymismahdollisuuksia alueella. Myös freestyle-BMX on vahvasti mukana toiminnassamme.

Seuramme järjestää ohjattuja harjoituksia, kaikille avointa KuppisKuppia sekä SPU:n alaisuudessa ainakin yhden vuosittaisen BMX cup osakilpailun. Haluamme tarjota alueen nykyisille ja tuleville kuskeille mahdollisuuden harrastaa BMX racingiä joko tavoitteellisesti tai ilman tavoitteita – joka tapauksessa liikunnan iloa, vauhdin hurmaa ja onnistumisen elämyksiä tuottaen.

Harjoitukset ja kausimaksut

Ulkokaudella 2019 harjoituksia järjestetään seuraavasti:

Harrasteryhmä
Treenit aina maanantaisin klo 18-19:15, ajalla 6.toukokuuta. – 23.syyskuuta 2019.
Poikkeuksista tullaan ilmoittamaan ajoissa. KuppisKup maanantaisin, ei erikseen harjoituksia, vaan kaikkia harrastajia rohkaistaan osallistumaan tuohon kaikille maksuttomaan matalan kynnyksen kisaan kotiradalla.
Kausimaksu harrasteryhmäläisille: 100€

Kisaryhmä (vastuuvalmentaja Petri Nurmi)
Treenit tiistaisin ja torstaisin klo 18-19:30. Ulkokausi alkaa heti, kun rata on kunnossa. Alkamisajankohta ilmoitetaan ajoissa ja kausi loppuu syksyllä, kun kelit muuttuvat liian talvisiksi.
Kausimaksu kisaryhmäläisille:
1. (osallistuu kansallisiin lisenssin vaativiin kilpailuihin) 200€
2. (EI osallistu lisenssiä vaativiin kilpailuihin) 150€

Vaihtoehdossa 1 seura maksaa kansallisiin kisoihin (Suomi Cup, SM-kisat) osallistuvien osallistumismaksut. Vaihtoehto 2 ei poissulje kisoihin osallistumista, mutta tuolloin osallistumismaksu on maksettava itse. Tärkeää on huomioida, että jokainen hankkii ja maksaa itse tarvittavan lisenssin, jos aikoo kilpailla sekä harjoituksia että kisoja varten vakuutuksen. Sama pätee harrasteryhmäläisiin, seura EI vakuuta harrastajiaan. Lisätietoja kilpailuihin vaadittavasta lisenssistä,https://pyoraily.fi/suomenpyoraily/lisenssit/

Sisaralennus kaudelle 2019 (50% alkaen toisesta harrastajasta) kirjataan automaattisesti kesäkausimaksuun.

Talvikaudella harjoitellaan skeittihalli Cubessa, mutta tästä ja talvikauden kausimaksusta tiedotetaan erikseen syksyllä.

Tietoa lajista

BMX racingiä ajetaan kumpuilevalla ja kaartelevalla alle 400 m pitkällä hiekkaradalla. Laji on Suomessa melko uusi tuttavuus, mutta maailmalla sitä on harrastettu vuosikymmenet. Olympialajiksi BMX racing nostettiin vuonna 2008. Suomessa harrastajien määrä on ollut kovassa kasvussa viime vuodet – etenkin juniorien määrä on lisääntynyt, sillä BMX racing on erinomainen laji jo potkupyöräikäiselle! Parhaimmillaan laji on koko perheen mukaansa tempaava harrastus, jossa kukin kilpailee omassa ikäluokassaan.

Lajin kasvua on lisännyt myös ensimmäinen kansainväliset vaatimukset täyttävä rata, joka saatiin Suomeen vuonna 2013 (Pyöräkrossiparkki, Helsinki, ks. videolinkit alla). Kyseisellä radalla järjestettiin Pohjoismaiden mestaruuskilpailut vuonna 2016. Turussa Kupittaan puiston laidalla on BMX racingiin tarkoitettu rata, joka on kaikille vapaassa käytössä. Laji on vuosien saatossa innostanut harrastajia enemmän ja vähemmän kilpailumielellä mukaan – tule sinäkin rohkeasti kokeilemaan!

Linkkejä:

Helsingin 2014 sm-kisojen ikäluokkien erä- ja finaalilähtöjä

Lontoon 2012 olympialaisten miesten finaali