Toiminta-ajatus

BMX Turku ry on syyskuussa 2014 perustettu pyöräilyseura, jonka kotipaikkana on Turku ja toiminta-alueena Varsinais-Suomi. Seura keskittyy pääosin BMX racingiin ja on Suomen Pyöräilyunionin (SPU) sekä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheily ry:n (LiikU) jäsen. Tavoitteena on edistää lajin ja sen harrastajien kehittymismahdollisuuksia alueella. Myös freestyle-BMX on vahvasti mukana toiminnassamme.

Seuramme järjestää ohjattuja harjoituksia, kilpailuja sekä SPU:n alaisuudessa ainakin yhden vuosittaisen BMX cup osakilpailun. Seuran jäsenet osallistuvat mahdollisuuksien mukaan Suomen kisojen lisäksi kilpailuihin myös Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Ensimmäinen pidemmän aikavälin tavoitteemme on saada vähintään finaalipaikkoja useassa ikäryhmässä Helsingissä järjestettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa vuonna 2016.

Jäsenmäärämme lisääntyi ensimmäisten kuukausien aikana kuudesta perustajajäsenestä lähes 30 jäseneen ikähaarukassa 3-50 vuotta – mukana mm. vuoden 2014 kansallisen BMX cupin voittajat 7-, 12- ja 30-vuotiaiden sarjoissa. Ensimmäiseen kesäkauteen starttasimme jo 50 jäsenen voimin. Haluamme tarjota alueen nykyisille ja tuleville kuskeille mahdollisuuden harrastaa BMX racingiä joko tavoitteellisesti tai ilman tavoitteita – joka tapauksessa liikunnan iloa, vauhdin hurmaa ja onnistumisen elämyksiä tuottaen.

 

Harjoitukset ja kausimaksut

Ulkokaudella 2017 harjoituksia järjestetään seuraavasti:

Harrasteryhmä aloittaa harjoitukset maanantaina 24.4. klo 18. Harjoitukset ovat aina maanantaisin klo 18. KuppisKup maanantaisin ei harjoituksia, mutta toivomme harrasteryhmän jäsenten myös osallistuvan kisasarjaan mukaan. Loma harjoituksista heinäkuussa 2 viikkoa. Viimeinen kerta on maanantaina 25.9. Harrasteryhmän kausimaksu on 90€.

Kisaryhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 18.00-19.30. Kausi alkaa viimeistään kun rata on ajokunnossa. Alkamisajankohta ilmoitetaan ryhmäläisille ajoissa. Kausi loppuu kun kelit estävät ajamisen ulkona. Kisaryhmän kausimaksu on 190€. Mikäli kisaryhmän jäsen ei osallistu Suomen Cup- ja SM-kisoihin, kausimaksu on 160€.

Sisaralennus 50% (toisesta harrastajasta alkaen) perheille, joissa junioriharrastajia on enemmän kuin yksi.

Talvikaudella harjoitellaan skeittihalli Cubessa, mutta tästä ja talvikauden kausimaksusta tiedotetaan erikseen syksyllä.

 

Tietoa lajista

BMX racingiä ajetaan kumpuilevalla ja kaartelevalla alle 400 m pitkällä hiekkaradalla. Laji on Suomessa melko uusi tuttavuus, mutta maailmalla sitä on harrastettu vuosikymmenet. Olympialajiksi BMX racing nostettiin vuonna 2008. Suomessa harrastajien määrä on ollut kovassa kasvussa viime vuodet – etenkin juniorien määrä on lisääntynyt, sillä BMX racing on erinomainen laji jo potkupyöräikäiselle! Parhaimmillaan laji on koko perheen mukaansa tempaava harrastus, jossa kukin kilpailee omassa ikäluokassaan.

Lajin kasvua on lisännyt myös ensimmäinen kansainväliset vaatimukset täyttävä rata, joka saatiin Suomeen vuonna 2013 (Pyöräkrossiparkki, Helsinki, ks. videolinkit alla). Kyseisellä radalla järjestetään Pohjoismaiden mestaruuskilpailut vuonna 2016. Turussa Kupittaan puiston laidalla on BMX racingiin tarkoitettu rata, joka on kaikille vapaassa käytössä. Laji on vuosien saatossa innostanut harrastajia enemmän ja vähemmän kilpailumielellä mukaan – tule sinäkin rohkeasti kokeilemaan!

Linkkejä:

Helsingin 2014 sm-kisojen ikäluokkien erä- ja finaalilähtöjä

Lontoon 2012 olympialaisten miesten finaali