Kutsu syysyleiskokoukseen 24.10.

Kutsu syysyleiskokoukseen

Edvin Leppäselle hopeaa pm-kisoista!

Bmx Turun 13-vuotias Edvin Leppänen on ajanut toiseksi omassa ikäluokassaan pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Onnittelut Edvinille!

Kilpailukutsu vuoden 2017 Suomen Cupin Turun osakilpailuun

Kesäkuun 10.päivä kisataan vuoden 2017 Suomen Cupin toinen osakilpailu Turun Kupittaalla. Kilpailuun tulee ilmoittautua seuroittain 6.6.2017 klo 18 mennessä. Tarkemmat ohjeet kilpailukutsussa. Avaa tästä kilpailukutsu (.pdf)

Sunnuntaina talkoiltiin

Sunnuntaina 23.4. saatettiin rataa jälleen harjoittelukuntoon perinteisillä kevättalkoilla. 7 tunnin aherruksen jälkeen radan kuntoon voidaan taas – hetken aikaa – olla tyytyväisiä. Tästä kiitos aktiiviselle seuraväelle. Valitettavasti talkoovoimin ei pystytä tekemään muutoksia radan muotoihin, jolla olisi suuri merkitys harrastajien kehittymiselle ja harjoitusmotivaatiolle. Talkoissa oli tälläkin kertaa keskityttävä vain huoltamaan radan pintaa, joka on lähtökohtaisesti vuosi vuodelta huonommassa kunnossa ja jopa vaarallisen pettävä erityisesti kaarteissa. Muutokset muotoihinkaan eivät toki muuttaisi sitä tosiasiaa, että Turun seudulle tarvitaan kansainväliset mitat täyttävä rata. Nykyinen rata kun on auttamatta liian lyhyt ja puutteellinen. Kansalliselle tai kansainväliselle tasolle pyrkivälle harrastajalle rata tarjoaa olemattomat harjoitteluolosuhteet. Kesäkausi avataan kuitenkin näissä olosuhteissa ja talkoiden ansiosta olosuhteet ovat jokseenkin turvalliset.

talkookuva

Bmx Turku ry:n kevätkokous 26.4.2017

Kevätkokous-26.4.2017-esityslista-BMX-TURKU-RY

Kesäkauden 2017 harjoitusajat

Ulkokaudella 2017 harjoituksia järjestetään seuraavasti:

Harrasteryhmä aloittaa harjoitukset maanantaina 24.4. klo 18. Harjoitukset ovat aina maanantaisin klo 18. KuppisKup maanantaisin ei harjoituksia, mutta toivomme harrasteryhmän jäsenten myös osallistuvan kisasarjaan mukaan. Loma harjoituksista heinäkuussa 2 viikkoa. Viimeinen kerta on maanantaina 25.9. Harrasteryhmän kausimaksu on 90€.

Kisaryhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 18.00-19.30. Kausi alkaa viimeistään kun rata on ajokunnossa. Alkamisajankohta ilmoitetaan ryhmäläisille ajoissa. Kausi loppuu kun kelit estävät ajamisen ulkona. Kisaryhmän kausimaksu on 190€. Mikäli kisaryhmän jäsen ei osallistu Suomen Cup- ja SM-kisoihin, kausimaksu on 160€.

Sisaralennus 50% (toisesta harrastajasta alkaen) perheille, joissa junioriharrastajia on enemmän kuin yksi.

Ryhmiin ilmoittautumisesta tulossa infoa lähiviikkoina.

Syysyleiskokouksen terveiset!

Veritas-stadionin Olé-ravintolassa seuraväki juhlisti kesän menestystä kakkukahvien kera. Seuran ulkomailla kisanneita junioreita muistettiin diplomein ja yhteistyökumppanimme Pop-pankki lahjoitti EM-kisaedustajille Veikolle ja Joelille myös rahastolahjakortit. Kakkujen jälkeen lapset siirtyivät leikkihommiin aikuisten jatkaessa syysyleiskokouksen merkeissä.

 

Toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta keskusteltiin hyvässä hengessä, ja yhteen ääneen todettiin harrastusolosuhteiden haasteet. Harrastajat ja etenkin kilpaurheilijoiksi kasvaneet juniorit tarvitsevat kipeästi parempia olosuhteita sekä kesäksi että talveksi. Talousarviossa mainitusta Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuesta keskusteltiin – kaksivuotisen hankkeen jatkoa haetaan ensi vuodelle, jotta saadaan Valmennuksella vauhtia -hanke vietyä loppuun. Uuden BMX-radan asiaa ajamaan päätettiin perustaa projektiryhmä, johon tässä vaiheessa mukaan lähtivät Anna-Liisa Autio, Jari Koivisto, Rene Saar, Juha Leppänen ja Hannu Rantanen.

 

Kokouksen aikaa vievin vaihe oli uuden puheenjohtajan valinta. Nykyisenä puheenjohtajana olin jo aiemmin ilmoittanut, että henkilökohtaisista syistä johtuen en ole nyt käytettävissä. Lopulta tehtävään saatiin yksi ehdokas – mutta yksi hyvähän riittää! Onnellisena ja helpottuneena toivotan onnea ja annan kaiken tukeni uudelle puheenjohtajalle, Kati Heiniselle! Katin valinnan ja kiitollisten aplodien jälkeen saimme hallituksen jäsenistöön jopa enemmän ehdokkaita kuin oli paikkoja. Lopulta päädyimme ratkaisuun muuttaa toimintamallia siten, että valmennusvastaavan ei tarvitse olla hallituksessa: Petri Nurmi jätti hallitusvastuun ja hoitaa valmennustyöryhmää hallituksen ulkopuolella. Myös aiemmin hallituksen varajäsenenä toiminut freestyle-puolen ohjaaja Eero Koski siirtyy valmennustyöryhmään ja seuran perustajajäsenistöön kuuluva entinen varapuheenjohtaja Aku Mäntynen siirtyy varajäseneksi toimien samalla hallituksen ja valmennustyöryhmän linkkinä. Tosin hallitus ja valmennus keskustelevat todennäköisesti myös suoraan perhe Nurmen taloudessa, koska Minna-Maarit Nurmi valittiin hallituksen jäsenistöön :) Perustajajäsenistä hallituksessa jatkaa alusta asti taloudenhoitajana toiminut Toni Kanninen. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Minna-Maaritin lisäksi Juha ”Edvinin isä” Leppänen sekä Anna-Liisa ”Joelin ja Leon äiti” Autio. Mahtavaa uudistumista tapahtuu BTun hallituksessa! Hienoa!

 

Oma hallitustaipaleeni siis päättyy tällä erää. BMX-pyöräilyn asialla jatkan kuitenkin lajiliiton puolella. Olen kiitollinen ja ylpeä, että olen saanut olla mukana rakentamassa tätä upeaa urheiluseuraa. On hienoa nähdä, että tekemämme työ on saanut mukaan uusia innokkaita harrastajia ja sitoutuneita vanhempia – onneksi rakkaus tähän lajiin on tarttuvaa!

 

Yhtä varmasti kuin ikkunan takana satava ensilumi (kaikista ennakkovaroitteluista huolimatta) yllättää aamun autoilijat voin todeta, että BTun tulevaisuus on hyvissä käsissä. Onnea ja iloa hallitustyöhön: Kati Heininen, Toni Kanninen, Anna-Liisa Autio, Minna-Maarit Nurmi, Juha Leppänen sekä Aku Mäntynen. Kiitos ja kumarrus!

Terveisin,

Annika

Syysyleiskokous 1.11.2016

syysyleiskokous 2016

BMX Turku 2 vuotta!

Tänään on kulunut tasan kaksi vuotta BMX Turku ry:n perustamisesta. Hurjan nopeasti on aika mennyt! Paljon on tehty ja saatu aikaiseksi. On liikutettu isiä ja poikia, äitiä ja tyttäriä. On hikoiltu ja kannustettu, tsempattu ja jännitetty, kisattu ja harrastettu, talkoiltu ja kokoustettu, kehitetty ja kehitytty. On naurettu ja on itketty. Kaikkea tätä on tehty yhdessä koko ajan lisääntyvän seuraväen kanssa!

Perustamiskokouksessa meitä oli kuusi – nyt meitä on lähes 70! Panostuksemme junnutoimintaan ei ole mennyt hukkaan, sillä jäsenistämme 70% on alle 15-vuotiaita. Mukana on sekä omaksi ilokseen harrastavia, että kunnianhimoisia kisakuskeja. Tänä vuonna seuramme jäseniä on nähty kilpailuissa kotimaassa, Ruotsissa ja Latviassa sekä Italiassa Euroopan mestaruuskisoissa. BTun kuskit saavuttivat mm. kaksi Suomen mestaruutta, kaksi Pohjoismaiden mestaruutta sekä viisi luokkamestaruutta Suomen BMX Racing Cupissa. Euroopan mestaruuskisoissa kuskimme vauhti riitti aina semifinaalipaikkaan asti. Ovatpa juniorimme ajaneet myös kotimaan DH-kisoissa – kannustammekin jäseniämme monipuolisesti kaikkeen pyöräilyyn ja liikuntaan yleensä. Kaikkea tätä kisaamista ja kisamenestystä ei olisi tullut ilman sitoutuneita ja kannustavia kotijoukkoja – sitä mahtavaa ja yhteistyökykyistä huoltajien joukkoa, jota ilman ei seuramme voisi toimia.

Tulevien vuosien suurin haaste sekä seuralle että huoltajille on ylläpitää lasten innostus teini-iän yli. Turun rata on riittävän hyvä harrastuksen aloittamiseen ja innostuksen sytyttämiseen, mutta osaavimpiin kuskeihin iskee jo välillä turhautuminen: muutaman vuoden harrastaneille rata ei tarjoa enää monipuolisia haasteita ja mahdollisuuksia mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Tähän ei valitettavasti nopealla aikataululla ole muutosta tulossa, sillä Turun kaupungin suunnitelmissa ei ole uusia rataa ennen kuin vuosikymmenen lopussa. Uutta treenipaikkaa ei siis ole ihan heti tulossa. Lohdullista kuitenkin on, että hyvän kuskin ja huippukuskin erottaa perustaitojen osaaminen taso: pumppaminen, manuaali ja bunny hop ovat ne taidot, jotka ovat kaiken perusta ja joita ei voi osata liian hyvin. Näitä voi onneksi treenata sekä Turun radalla, skeittihalli Cubessa talvivuorolla, että kotipihalla tai maastossa. Ei siis anneta olosuhteiden masentaa.

Näillä sanoin kiitän seuraväkeä ja yhteistyökumppaneitamme kuluneista kahdesta vuodesta. Jatketaan samaan malliin – ilon kautta ja yhteistyössä kaikkia meitä liikuttaen!

Terv. Annika – Btun puhis jo kahden vuoden ajan

2016-2017 Talvikauden toiminta ja maksut

Talvikaudella harjoituksia on kaksi kertaa viikossa marraskuusta huhtikuuhun (6 kk). Kaikille yhteinen jumppasalivuoro on torstaisin Pääskyvuoren koulun alasalissa klo 19-20 (ensimmäinen kerta jo 27.10.). Pyörän päällä ollaan lauantaisin skeittihalli Cubessa. Skeittihallivuorolla ryhmäjako ei ole sama kuin kesäkaudella, vaan ryhmäjako perustuu skeittihallilla tai freestyleparkeissa kartutettuun ajokokemukseen. Aloittelijoiden ryhmä ajaa lauantaisin klo 9:30-10:30 ja edistyneiden ryhmä klo11-12:30. Ryhmien välissä on vapaata ajoa 30 min, jotta saadaan ryhmät sujuvasti vaihtumaan. Skeittihallilla ajetaan ns. freestyle-BMX-ajoa, joten harjoituksissa on enemmän vapaata ajoa ja omatoimista tekemistä kuin kesätreeneissä.

Jumppasalivuorolle ei ole erityisiä varustevaatimuksia – mukaan voi tulla joko paljain varpain tai sisäpelikengillä. Vuoroilla liikutaan monipuolisesti ja ilon kautta. Tärkeää on olla paikalla ajoissa (klo18:45), jotta päästään hyödyntämään koko tunti liikkuen. Jumppasalivuorolle osallistuvien lasten huoltajat ovat myös tervetulleita liikkumaan lasten kanssa.

Skeittihallissa voi ajaa racing- tai freestyle-BMX-pyörällä. Skuutit ja skeitit tulee jättää kotiin. Pyörissä tulee olla muovipolkimet (ja muovitapit mikäli tappeja haluaa pitää). Ennen halliin menoa pyörä tulee puhdistaa hiekasta. Kypärä on pakollinen (tavallinen tai fullface), muut suojat suositeltavia. Seuran suojia ei skeittihallivuoroilla ole käytettävissä. Ryhmäjako tehdään ilmoittautumisajan jälkeen, kun nähdään kuinka paljon osallistujia vuorolle on tulossa. Jäsenille ilmoitetaan ryhmäjaosta sähköpostitse.

Talvikauden osallistumismaksu on 90€/6kk sisältäen sekä jumppasali- että skeittihallivuoron. Mikäli samasta perheestä talvikaudelle osallistuu enemmän kuin yksi jäsen, seuraavien maksu on 45€. Esim. kahden lapsen perheessä maksu on 135€ ja kolmen lapsen perheessä 180€. Perheliikunnan nimissä huoltajat pääsevät jumppasalivuorolle mukaan maksutta, skeittihalliin pääsevät ajamaan vain osallistumismaksun maksaneet kuskit (aikuiset/lapset).

Talvikaudelle ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta syyskuun loppuun mennessä! Laittakaa siis rasti ruutuun ”osallistuu talvikaudelle”, mikäli haluatte mukaan. Kausimaksu tulee tuttuun tapaan sähköpostitse.