Bmx flatland workshop 3.2.2018

Bmx flatland -workshop järjestetään 3.2.2018 klo 13-15 osoitteessa Teollisuuskatu 42, Turku (Kallioinen Rent, lämmin hallitila). Tapahtuma on kaikille ilmainen ja muutkin kuin Bmx Turku ry:n jäsenet ovat tervetulleita kokeilemaan lajia. Alla tarkempi kuvaus lajista ja tapahtumasta.

BMX Flatland workshop

Syyskokouksen kuulumisia

Terveisiä syyskokouksesta!

BTun syysyleiskokous pidettiin tiistaina 24.10.2017. Paikalla oli mukavasti jäseniä. Kokous aloitettiin Edvin Leppäsen PM hopeamitalikahvilla. Myös yhteistyökumppanimme Forsport muisti Edviniä lahjakortilla. Lisäksi palkittiin ulkomailla seuraa edustaneet kuskit, Joel ja Leo Autio, Benjamin Koivisto ja Eelis Nurmi, pienillä yhteiskumppaneiden lahjakasseilla.

Itse kokouksessa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja Kati Heinisen siirtyessä pois puheenjohtajan tehtävästä. Seuran uusi puheenjohtaja on Hannu Rantanen. Onnea ja menestystä Hannulle tehtävään! Muita hallitukseen valittuja olivat Anna-Liisa Autio, Kati Heininen, Minna-Maarit Nurmi, Juha Leppänen ja Triin Saar. Uusi puheenjohtaja ja hallitus aloittavat vuoden 2018 alusta.

Jäsenmaksujen suuruus päätettiin pitää ennallaan. Kokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2018 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Kokouksessa keskusteltiin valmentajaresursseista ja valmentaja Petri Nurmi kannustikin ilmoittautumaan hänelle, jos on kiinnostusta valmentamiseen. Kaikki apu on tarpeen ja esimerkiksi alkavalla talvikaudella torstain liikuntavuoron pystyy vetämään, jos vain kiinnostusta riittää.

Anna-Liisa Autio kertoi rataryhmän kuulumiset. Rata-ryhmä edistää tällä hetkellä vahvasti Kupittaan radan ns. pienempää perusparannusta ja portin sähköistystä. Parannuksella tavoitellaan radan muokkaamista niin, että rata olisi turvallinen ja tarjoaisi uusi haasteita kuskeille. Rataryhmä on aktiivisesti selvittänyt myös mahdollisuutta päästä ajamaan racingiä talvikaudella sisähalliin. Tästä saittekin aiemmin tällä viikolla viestiä seurapostista eli jos olet kiinnostunut ajamaan racingiä myös talvella, ilmoittaudu Anna-Liisalle viimeistään tämän viikon sunnuntaina. Anna-Liisa kertoi myös Outi Leinosen suorittamista kuskitesteistä. Testit suoritetaan Turussa joko 13.11. tai 14.11. Testeihin ilmoittautumisesta ja tarkemmasta ajankohdasta viestitään vielä erikseen.

Hienoa, että saimme hallitukseen uusia aktiiveja! Tästä on hyvä jatkaa kohti talvikautta.

Terveisin, Kati

Kutsu syysyleiskokoukseen 24.10.

Kutsu syysyleiskokoukseen

Edvin Leppäselle hopeaa pm-kisoista!

Bmx Turun 13-vuotias Edvin Leppänen on ajanut toiseksi omassa ikäluokassaan pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Onnittelut Edvinille!

Kilpailukutsu vuoden 2017 Suomen Cupin Turun osakilpailuun

Kesäkuun 10.päivä kisataan vuoden 2017 Suomen Cupin toinen osakilpailu Turun Kupittaalla. Kilpailuun tulee ilmoittautua seuroittain 6.6.2017 klo 18 mennessä. Tarkemmat ohjeet kilpailukutsussa. Avaa tästä kilpailukutsu (.pdf)

Sunnuntaina talkoiltiin

Sunnuntaina 23.4. saatettiin rataa jälleen harjoittelukuntoon perinteisillä kevättalkoilla. 7 tunnin aherruksen jälkeen radan kuntoon voidaan taas – hetken aikaa – olla tyytyväisiä. Tästä kiitos aktiiviselle seuraväelle. Valitettavasti talkoovoimin ei pystytä tekemään muutoksia radan muotoihin, jolla olisi suuri merkitys harrastajien kehittymiselle ja harjoitusmotivaatiolle. Talkoissa oli tälläkin kertaa keskityttävä vain huoltamaan radan pintaa, joka on lähtökohtaisesti vuosi vuodelta huonommassa kunnossa ja jopa vaarallisen pettävä erityisesti kaarteissa. Muutokset muotoihinkaan eivät toki muuttaisi sitä tosiasiaa, että Turun seudulle tarvitaan kansainväliset mitat täyttävä rata. Nykyinen rata kun on auttamatta liian lyhyt ja puutteellinen. Kansalliselle tai kansainväliselle tasolle pyrkivälle harrastajalle rata tarjoaa olemattomat harjoitteluolosuhteet. Kesäkausi avataan kuitenkin näissä olosuhteissa ja talkoiden ansiosta olosuhteet ovat jokseenkin turvalliset.

talkookuva

Bmx Turku ry:n kevätkokous 26.4.2017

Kevätkokous-26.4.2017-esityslista-BMX-TURKU-RY

Kesäkauden 2017 harjoitusajat

Ulkokaudella 2017 harjoituksia järjestetään seuraavasti:

Harrasteryhmä aloittaa harjoitukset maanantaina 24.4. klo 18. Harjoitukset ovat aina maanantaisin klo 18. KuppisKup maanantaisin ei harjoituksia, mutta toivomme harrasteryhmän jäsenten myös osallistuvan kisasarjaan mukaan. Loma harjoituksista heinäkuussa 2 viikkoa. Viimeinen kerta on maanantaina 25.9. Harrasteryhmän kausimaksu on 90€.

Kisaryhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 18.00-19.30. Kausi alkaa viimeistään kun rata on ajokunnossa. Alkamisajankohta ilmoitetaan ryhmäläisille ajoissa. Kausi loppuu kun kelit estävät ajamisen ulkona. Kisaryhmän kausimaksu on 190€. Mikäli kisaryhmän jäsen ei osallistu Suomen Cup- ja SM-kisoihin, kausimaksu on 160€.

Sisaralennus 50% (toisesta harrastajasta alkaen) perheille, joissa junioriharrastajia on enemmän kuin yksi.

Ryhmiin ilmoittautumisesta tulossa infoa lähiviikkoina.

Syysyleiskokouksen terveiset!

Veritas-stadionin Olé-ravintolassa seuraväki juhlisti kesän menestystä kakkukahvien kera. Seuran ulkomailla kisanneita junioreita muistettiin diplomein ja yhteistyökumppanimme Pop-pankki lahjoitti EM-kisaedustajille Veikolle ja Joelille myös rahastolahjakortit. Kakkujen jälkeen lapset siirtyivät leikkihommiin aikuisten jatkaessa syysyleiskokouksen merkeissä.

 

Toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta keskusteltiin hyvässä hengessä, ja yhteen ääneen todettiin harrastusolosuhteiden haasteet. Harrastajat ja etenkin kilpaurheilijoiksi kasvaneet juniorit tarvitsevat kipeästi parempia olosuhteita sekä kesäksi että talveksi. Talousarviossa mainitusta Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuesta keskusteltiin – kaksivuotisen hankkeen jatkoa haetaan ensi vuodelle, jotta saadaan Valmennuksella vauhtia -hanke vietyä loppuun. Uuden BMX-radan asiaa ajamaan päätettiin perustaa projektiryhmä, johon tässä vaiheessa mukaan lähtivät Anna-Liisa Autio, Jari Koivisto, Rene Saar, Juha Leppänen ja Hannu Rantanen.

 

Kokouksen aikaa vievin vaihe oli uuden puheenjohtajan valinta. Nykyisenä puheenjohtajana olin jo aiemmin ilmoittanut, että henkilökohtaisista syistä johtuen en ole nyt käytettävissä. Lopulta tehtävään saatiin yksi ehdokas – mutta yksi hyvähän riittää! Onnellisena ja helpottuneena toivotan onnea ja annan kaiken tukeni uudelle puheenjohtajalle, Kati Heiniselle! Katin valinnan ja kiitollisten aplodien jälkeen saimme hallituksen jäsenistöön jopa enemmän ehdokkaita kuin oli paikkoja. Lopulta päädyimme ratkaisuun muuttaa toimintamallia siten, että valmennusvastaavan ei tarvitse olla hallituksessa: Petri Nurmi jätti hallitusvastuun ja hoitaa valmennustyöryhmää hallituksen ulkopuolella. Myös aiemmin hallituksen varajäsenenä toiminut freestyle-puolen ohjaaja Eero Koski siirtyy valmennustyöryhmään ja seuran perustajajäsenistöön kuuluva entinen varapuheenjohtaja Aku Mäntynen siirtyy varajäseneksi toimien samalla hallituksen ja valmennustyöryhmän linkkinä. Tosin hallitus ja valmennus keskustelevat todennäköisesti myös suoraan perhe Nurmen taloudessa, koska Minna-Maarit Nurmi valittiin hallituksen jäsenistöön :) Perustajajäsenistä hallituksessa jatkaa alusta asti taloudenhoitajana toiminut Toni Kanninen. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Minna-Maaritin lisäksi Juha ”Edvinin isä” Leppänen sekä Anna-Liisa ”Joelin ja Leon äiti” Autio. Mahtavaa uudistumista tapahtuu BTun hallituksessa! Hienoa!

 

Oma hallitustaipaleeni siis päättyy tällä erää. BMX-pyöräilyn asialla jatkan kuitenkin lajiliiton puolella. Olen kiitollinen ja ylpeä, että olen saanut olla mukana rakentamassa tätä upeaa urheiluseuraa. On hienoa nähdä, että tekemämme työ on saanut mukaan uusia innokkaita harrastajia ja sitoutuneita vanhempia – onneksi rakkaus tähän lajiin on tarttuvaa!

 

Yhtä varmasti kuin ikkunan takana satava ensilumi (kaikista ennakkovaroitteluista huolimatta) yllättää aamun autoilijat voin todeta, että BTun tulevaisuus on hyvissä käsissä. Onnea ja iloa hallitustyöhön: Kati Heininen, Toni Kanninen, Anna-Liisa Autio, Minna-Maarit Nurmi, Juha Leppänen sekä Aku Mäntynen. Kiitos ja kumarrus!

Terveisin,

Annika

Syysyleiskokous 1.11.2016

syysyleiskokous 2016